Izlet z ladjo: Poreč – Limski kanal – Rovinj

Vroče temperature so pritisnile in nas ne izpustijo 🙂 Dela na vrtu in okolici so na pavzi, mi pa fizično ali pa vsaj v mislih na dopustih v iskanju osvežitve in ohladitve. Zakaj pa bi iskali osvežitev med štirimi stenami s klimo “do konca”? Raje se naužijmo mediteranske klime na valovih – recimo na izletu z ladjico po prelepi obali Istre…

Kdaj ste bili nazadnje v Poreču?

Poreč je eno izmed najbolj znanih in obljudenih obmorskih letovišč v Hrvaški Istri. Malokdo pa se zaveda, da ima to mesto tudi izjemno bogato in pestro zgodovinsko ozadje. Sprehodite se boste po »poreški rivi« vse do naše ladjice. Če boste dovolj zgodnji, si boste pred vkrcanjem vzeli še čas za jutranjo kavico ali sok.

Pa v Rovinju? 🙂

V Rovinju bo napočil čas kosila. Kot pravim pomorščakom vam bodo postregli z morsko jedjo. Sledi prosti čas za ogled mesta. V Rovinju vas bo lahko obiskal vodnik, ki vam bo razkazal romantični Rovinj, vključno s cerkvijo Sv. Evfemije in ostalimi znamenitostmi (doplačilo). Rovinj je vsekakor mesto, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Po mestu se boste seveda lahko sprehodili tudi sami.

Famozni “istrski fjord” – Limski kanal

Limski kanal je del 35 km dolge Limske doline, ki sega skoraj do Pazina v osrčju Istre. Edini naravni fjord v Istri, ki se zareže v kanjonske brežine, ponekod visoke tudi 100m, je dolg približno 10 km in na najširšem delu širok kar 600m.

Mesto kiparjev – Vrsar

Po želji se boste lahko sprehodil skozi starodavni, zgodovinsko obarvani del Vrsarja na griču, kot tudi skozi modernejši in bolj živahen del ob zalivu. Lahko pa si boste zgolj privoščili kavico ali sladoled v enem izmed številnih lokalčkov s pogledom na morje.

Vaše popotovanje z ladjico se bo v poznih popoldanskih urah zaključilo v Poreču, kjer se boste poslovili od kapitana in se izkrcali.

Več informacij o izletu najdete tukaj >>

(samo za organizirane skupine – minimalno 15 oseb)

ORGANIZACIJA IZLETA Z LADJICO PO ISTRI:

Autentica – Turistično razvojna agencija

Ulica Danila Zelena 1

6000 Koper

Telefon: 05 611 79 62

GSM: 031 337 339

El. naslov: info@autentica.si

Spletna stran: www.autentica.si

This entry was posted in Članki. Bookmark the permalink.