Kam na enodnevni izlet?

Slovenska IstraENODNEVNI IZLETI – SLOVENSKA ISTRA
Slovenska Istra obsega severni del istrskega polotoka. Zaradi svojih strnjenih vasic na vrhu gričev, mediteranskega podnebja in prijaznih domačinov je ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za enodnevne izlete. Tako med domačimi kot tujimi gosti. V kolikor želite pokrajino spoznati na avtentičen način,
KLIKNITE TUKAJ!
Med izleti bomo obiskali istrske vasice, se srečali z domačini, pokušali domače istrske dobrote (vina, oljčno olje, fige, kakije, istrske zganice, bobiče, meso izpod peke…), se nasmejali anekdotam domačinov in zapeli kakšno »ištrijansko« pesem!


ENODNEVNI IZLETI – HRVAŠKA ISTRA
Hrvaška Istra oz. Istra je je znana predvsem po svojih obmorskih mestih (Umag, Poreč, Rovinj, Pulj in druga), ki so pravi dragulji starodavnega kulturnega izročila. Nekaj posebnega je tudi njena notranjost. Skrivnostna v kamen obdana mesteca in vasi na slemenih vrhov, čudežna pisava Slovanov – glagolica, neokrnjena narava, pristna kmečka kulinarika ter izvrsten istrski teran in malvazija so razlogi, ki vas bodo gotovo prepričali. Istra je pokrajina v katero se zlahka zaljubiš, ko jo enkrat spoznaš. Istro je težko opisati v enem odstavku, Istro morate doživeti! V kolikor jo želite doživeti in se za vedno zaljubit vanjo, KLIKNITE TUKAJ!


ENODNEVNI IZLETI – KRAS
Kras je poznan predvsem po kraškem teranu, okusnem pršutu, mrzli burji in prijaznih domačinih. Kras je pokrajina, kjer se v zavetju znamenitih kraških osmic ali hramov pustite razvajati tukajšnjim okusom. Skrivnostno podzemlje je od nekdaj burilo človeško domišljijo… Miroslav Košut pravi: »Na Krasu je krasno – nikdar ni prezgodaj, nikdar ni prekasno!«
KLIKNITE TUKAJ in spoznajte pokrajino iz prve roke!


BrkiniENODNEVNI IZLETI – BRKINI
Brkinom zaradi neokrnjenosti pravimo tudi »zelena oaza sredi krasa«. Po brkinskih slemenih se razprostirajo značilne vasice, na nekaterih vrhovih so se ohranile nekatere srednjeveške grajske utrdbe in zanimive starodavne cerkvice. Brkini nudijo priložnost razgibanih sprehodov in obiskov različnih sadjarskih, živinorejskih in drugih kmetij. Še posebej privlačne so številne ekološke kmetije. Brkini so pokrajina, kjer boste avtomobile na cesti prešteli na prste ene roke! Ne verjamete? Prepričajte se in pojdite na izlet: KLIKNITE TUKAJ!


Goriška BrdaENODNEVNI IZLETI – GORIŠKA BRDA
Goriška Brda so najbolj sredozemski del Posočja. Zaradi ugodnih klimatskih pogojev je ta gričevnata pokrajina najbolj poznana po sadjarstvu in vinogradništvu. V teh krajih, kjer v idiličnih gričevnatih vasicah domujejo gostoljubni domačini odprtih src, se tekom leta zvrstijo številne prireditve… Največja kulturno turistična prireditev je Praznik češenj, ki se odvija vsako pomlad. V kolikor želite pokrajino spoznati na avtentičen način, KLIKNITE TUKAJ!


Zamejska SlovenijaENODNEVNI IZLETI – ZAMEJSKA SLOVENIJA
Zamejska Slovenija skriva v sebi marsikatero zanimivo in ganljivo zgodbo preteklosti. Zamejsko Slovenijo delimo na območje Tržaškega krasa (Dolina, Bazovica, Trst, Miramar, Devin, Gradež, Oglej), Beneško Slovenijo (Čedad in okolica) in Rezijo. To so kraji, kjer zaradi vztrajnosti, močne narodne zavesti in potrpljenja domačinov, še danes domuje slovenska beseda. V kolikor želite pobliže spoznati pokrajino in naše rojake onstran meje, KLIKNITE TUKAJ!

This entry was posted in Članki and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply